zondag 25 maart 2007

Rosemount, Sequillo, Paul Spannagel, Hardys en Vondeling

Gisteren viel ik met mijn neus in de Elzas, ik was samen met vriendinlief naar wijnimport Wijnhaven gefietst om eens rond te neuzen, stonden daar twee heuse Fransozen uit de Elzas! Ze kwamen uit Katzenthal (bij Colmar rechtsaf, komende vanaf Strasbourg) en lieten hun wijnen proeven. We kregen van Lammert, de grote baas van Wijnhaven, gelijk een glas bubbels in onze handjes. Mooie Cremant D'Alsace, licht schuimend, fris tintelend en vol fruit. Daarna snel door met de "Grand Cru Wineck Schlossberg - Tokay Pinot Gris", prachtig rond, vol, flink wat restsuikers en flink wat diepgang kenmerken deze patser.
Even de Pinot Noir gekeurd maar nee, die moest het afleggen tegen de smaak die we nog in onze mond hadden van de Grand Cru. Snel door naar de Riesling. Ook erg lekker, deed denken aan de Riesling van Trimbach die ik dronk tijdens de trip in de Elzas. Snel nog even de 'gewone' Pinot Gris geproefd, lekker, daar gaat er één mee naar huis. Zo-ook een fles bubbels. We sluiten af met een vendange tardives rieslign, oftewel 'edele-rotting-wijn'. Een heerlijk zoetige dessertwijn. Meer info op PaulSpannagel.fr

Vanmiddag ging er een fles Rosemount Estate open, Diamond Chardonnay. Puik spul uit Down under. Ik had al eens eerder wat van deze reeks gedronken, een mooie Shiraz, en dat beviel net zo goed. Heerlijk vol van smaak, niet zo achterlijk veel hout zoals je zo vaak tegenkomt bij oudere Chardonnays maar net genoeg om tegenwicht te geven aan het vele fruit dat in deze wijn zit. Een puike zondagmiddagwijn!Ook had ik nog een fles Sequillo staan, een blend van 63% Syrah, 30% Mourvedre en 7% Grenache zoals op het etiket staat. Etiket is misschien een beetje groot woord voor dit stickertje met letters. Alsof er ergens een .dat-bestandje is uitgeprint in plaats van een fatsoenlijk etiket. Geen wulpse dames of grootse landhuizen, geen beestjes, druivenranken of gouden randjes. Alleen maar de tekst: Sequillo, tijd om eens een ontwerper in te huren.


Vorige week trok ik de volgende flessen uit de kelder: Hardys Crest Cabernet Sauvignon en Vondeling Petit Blanc. Allebei ooit in de aanbieding bij de plaatselijke Appie H. en niet vast in het assortiment gekomen. Toch zonde want deze verdienen een plaats in de kistjes van de Vrienden van de goede wijn, zoals die bij de grotere Albert Heijn's in het assortiment zijn opgenomen.

Geen opmerkingen: