zondag 22 augustus 2010

Flaxbourne Sauvignon Blanc en Pinot Gris

De laatste tijd komen er natuurlijk veel mensen op kraamvisite. Die drinken dan graag een glaasje mee. Omdat niet iedereen van grootsch stevig rood houdt schenk ik ook fris sprankelend wit. Flaxbourne heeft twee witte wijnen in het assortiment, ik kwam ze tegen bij de locale Albert Heijn: een Flaxbourne Sauvignon Blanc en een Pinot Gris. Deze kwamen allebei uit 2009.


De beste Sauvignon Blanc die ik tot op heden niet meer ben tegengekomen was Attitude van Pascal Jolivet. Deze Flaxbourne, uit New Zealand, kan er ook wat van! Prachtige frisse en sprankelende wijn, flinke o-zo-kenmerkende grasgeur en goed in balans qua zuren. Chris Murphy, video hieronder, denkt dat ie lekker is bij Thais eten, bij iets waar veel koriander in zit... (volgens mij is dat vaak eten uit India) Bij de Allerhande vinden ze hem lekker om zo te drinken (jazeker!) en bij vis: zalm, garnalen. Hubrecht Duijker vond dat geen Sancerre hier tegenop kon. Tja een boude stelling maar voor 6 euro is het een parel van een wijn.

Wat geneuzel van meneer Chris Murphy over de Sauvignon Blanc:

Wine of the Week - Flaxbourne Sauvignon Blanc
Geüpload door MarksandSpencer. - Het hele seizoen en gehele afleveringen online.
(Zoek de verschillen: in Engeland zit ie in een Bordeaux fles, bij ons in een Bourgogne fles)

Pinot Gris is voor mij onlosmakelijk verbonden met de Elzas. Toch kunnen ze er in New Zealand ook wat van. Ze liggen allebei net zo ver van de evenaar dus qua klimaat zijn ze redelijk vergelijkbaar. Dat proef je er niet helemaal aan af. De meeste Elzas Pinot Gris is zwoel en heeft nog flink wat restsuiker, de New Zealandse neef daarentegen is veel frisser en neigt meer naar zijn Sauvignon Blanc familie.

Genoeg reclame, het lijkt wel een promopraatje voor de AH. Proef vooral zelf!

1 opmerking:

Anoniem zei

Right here is the perfect webpage for anyone who would like to find out about this
topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really
will need to…HaHa). You definitely put a fresh spin on a subject which has been written about
for ages. Wonderful stuff, just great!