dinsdag 28 februari 2006

Zuid-Afrikaanse wijnweek bij AH


Zuid-Afrikaanse wijnmarkt bij AH! Volgens de folder die ik zaterdag in de bus kreeg heeft Albert Heijn de Zuid-Afrikaanse wijnen al sinds 1994 in zijn assortiment. Zuid-Afrika staat inmiddels in de ‘wijnlanden-top-10’ (wat dat ook mag betekenen) achter Frankrijk op plaats twee.
AH pakt flink uit deze wijnweek. Natuurlijk zijn de Welmoed wijnen in de aanbieding, maar dat zijn ze wel vaker dus dat is niet echt heel spannend. De ‘Cape 1652’ en de ‘Leopards Leap’ zijn voor minder geld dan normaal te halen. Ook deze wijn heeft een goede-doel aspect in zich, een deel van de opbrengst gaat naar het Leopard’s Leap Trust fonds. Kijk op
leopards-leap.com voor meer informatie.

Ook de Thandi wijnen, met Max Havelaar én Fair-trade keurmerken, zijn in de aanbieding. Zie een vorige post in mijn blog.
Nieuw in het assortiment zijn de Colombard en Merlot van ‘Oorsprong’. Leuk is de afbeelding van een druivenplant op het halsetiket.

Mijn oog valt ook vaak op Anura en Frog Hill wijnen maar op de een of andere manier vergeet ik ze steeds mee te nemen. Daar gaat verandering in komen.
Meer informatie vind je op
anura.co.za


Ook de
Inglewood is erbij, over de Cabernet Sauvignon en de Shiraz was ik al zeer te spreken en nu is er ook nog een Organic Merlot 2004 Cederberg van. Ook biologisch en met schroefdop! Die gaat dus zeker in het karretje maandag. Meer info op wine.co.za
Op de laatste pagina van de folder staan nog een paar mooie ‘nieuw-in-het-assortiment-wijnen’. De beschrijving alleen al is prachtig om te lezen:
Meer info op
neilellis.com, daniedewet.com en sequillo.com


Als Albert Heijn zo doorgaat, vorig jaar al een Zuid-Amerikaanse en een Franse wijnweek met zeer interessante wijnen, dan zouden ze wel eens wijnsupermarkt nummer 1 kunnen worden en de Plus van de troon stoten!

4 opmerkingen:

Rutger zei

Hoeveel bezoekers heb je per dag als je mij eraf haalt? Rukje

Erik B. zei

9 a 10 per dag en nog steeds groeiend ;)

Anoniem zei

Ik heb de Frog Hill Anura 2004 net opengetrokken. Ik zou hem maar reviewen want hij is errug goed.

Anoniem zei

Vorig jaar voor het eerst allemaal Franse Chateaus bezocht.
Wat zijn ze toch mooi, en wat konden ze vroeger mooie dingen bouwen.
Volgend jaar ga ik weer dan meer naar het zuiden.
Wordt vast weer mooi.

Groetjes, Josefien