dinsdag 14 februari 2006

Rondje Frankrijk, Chateau Beau-Site, Bel-Air en Recougne

Chateau Beau-Site Saint-Estephe 1999 is een pareltje uit de kelders van Den Toom. Deze had ik al een tijd liggen, vorig jaar was hij nog wat hard. Laten liggen wil in zo'n geval nog wel eens helpen.


Dat was hier zeker het geval, de Saint-Estephe was fluweelzacht en heerlijk vol. Complex en ontzettend lekker. Zeer krachtige rode wijn, aroma's van rode vruchten en cassis, vanille en eik.
------

Nog zo'n beauty, Chateau Bel-Air Pomerol 1999. Zachter dan welke grote bordeaux die ik tot nu toe geproefd heb maar niet te licht of te waterig. Ontzettend lekkere wijn waarvan ik blij ben dat ik ze bewaard heb.


Ingetogen wijn maar zeer complex. Je ontdekt iedere druppel een nieuwe geur en smaak. In de mond koffie, zwart fruit, chocolade, verfrissende zuren, zachte tannines. In de neus een hint van kruiden, zwart fruit, zelfs koffie en de typisch Merlotgeur. Prachtig!

-----

Als laatste de Chateau Recougne 2000, Bordeaux Superieur. 2000 ging de boeken in als een perfect wijnjaar voor de Bordeaux. De wijnen kun je makkelijk 10 jaar laten liggen, ze worden er alleen maar beter van. Deze niet. De wijn is dun en waterig, smakeloos zou je het kunnen noemen. 3 jaar geleden op dronk, nu overleden. Helaas helaas. Door de gootsteen of open laten staan om er azijn van te maken is dan de enige optie.

Geen opmerkingen: