
We dronken er de volgende wijnen bij:

Als eerste een hemawijn: Tortoiseshell bay mourvèdre shiraz. Nicolaas Klei zei het volgende over deze wijn:
"Das spannend, de mouvèdre die ze Down Under ook wel als Mataro kennen in combinatie met shiraz. Dat betekent aardse wijn met jamachtig rood, rood fruit en zwart fruit en peper van de shiraz. Die twee lusten elkaar wel. En wij het duo ook. Mooi en onalledaags!"
Tortoiseshell Bay is een mythische plek aan de Australische kust, waar volgens een lokale legende, één van de meest oudste schildpadden in de wereld haar leven beëindigde, waarna slechts haar schild (=shell) overbleef. Schildpadden staan bekend om hun traagheid, maar ze zijn zeer gevoelig en op hun manier als “survivor” te kenmerken.Deze speciaal voor Hema geselecteerde wijn is een mooie blend van de makkelijke druivensoort Mouvèdre en de krachtige Shiraz, hetgeen een volle smaak van rood fruit geeft aan deze dieprode wijn.
Helemaal mee eens maar het eerste glas, voor het eten, gaf een gekke nasmaak van drop.
Tijdens de film de volgende fles van de Hema opengetrokken:

Lekker, een beetje licht en zou een kleine hint van hout hebben. Lekkere slobber voor onder de film.
Als grande-finale sloten we af met een fles Glen Carlou!

"This 2002 blend is a soft, rich wine with fruit forward characteristics. Deep ruby red in color with aromas of cloves, sandalwood, and fresh cassis berries, this wine has ripe tannins with intense fruit reminiscent of black berries. The wine finishes long and full in the mouth with excellent balance. Excellent with good food and great company!" -David Finlayson (winemaker)" via hesscollection
Een prachtwijn om mee af te sluiten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten