donderdag 2 februari 2006

Film en wijn

Een avondje film kijken doe ik wel vaker met een goede vriend. Meestal drinken we er dan een lekker flesje bij. Gisteren keken we naar Sideways, een leuke film die ook nog eens over een wijntripje ging."Miles is leraar Engels, mislukt schrijver en nogal neerslachtig sinds zijn scheiding twee jaar geleden. Zijn studievriend Jack is een soapacteur die op het punt staat te gaan trouwen. Een week voor het huwelijk trekken de twee veertigers er samen op uit voor een wijntoer door de Santa Ynez-vallei in Californië. Jack's doel is om deze week minstens één keer met een vrouw het bed in te duiken, nu het nog kan. Hij is van mening dat dit Miles ook goed zou doen." De film krijgt een 7.9 van IMDB

We dronken er de volgende wijnen bij:

Als eerste een hemawijn: Tortoiseshell bay mourvèdre shiraz. Nicolaas Klei zei het volgende over deze wijn:
"Das spannend, de mouvèdre die ze Down Under ook wel als Mataro kennen in combinatie met shiraz. Dat betekent aardse wijn met jamachtig rood, rood fruit en zwart fruit en peper van de shiraz. Die twee lusten elkaar wel. En wij het duo ook. Mooi en onalledaags!"


Tortoiseshell Bay is een mythische plek aan de Australische kust, waar volgens een lokale legende, één van de meest oudste schildpadden in de wereld haar leven beëindigde, waarna slechts haar schild (=shell) overbleef. Schildpadden staan bekend om hun traagheid, maar ze zijn zeer gevoelig en op hun manier als “survivor” te kenmerken.Deze speciaal voor Hema geselecteerde wijn is een mooie blend van de makkelijke druivensoort Mouvèdre en de krachtige Shiraz, hetgeen een volle smaak van rood fruit geeft aan deze dieprode wijn.
Helemaal mee eens maar het eerste glas, voor het eten, gaf een gekke nasmaak van drop.

Tijdens de film de volgende fles van de Hema opengetrokken: Arendsvlei Pinotage-Cinsault. "Deze soepele en zachte rode wijn is afkomstig uit Zuid Afrika. De fruitige en zachte smaak van de Cinsault en de finesse en sierlijkheid van de Pinotage zijn gecombineerd in deze harmonieuze rode wijn. De wijn heeft een prachtige paarse kleur, veel aroma's van frambozen en een hint van pruimen." direct van de hema site.
Lekker, een beetje licht en zou een kleine hint van hout hebben. Lekkere slobber voor onder de film.
Als grande-finale sloten we af met een fles Glen Carlou!
Deze Glen Carlou Grand Classique 2002 is een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot. Daar zat pas een bos hout in! Heerlijk zware volle wijn met een lange afdronk. Ook hier weer de zachtheid van de Franse eikenhouten vaten.

"This 2002 blend is a soft, rich wine with fruit forward characteristics. Deep ruby red in color with aromas of cloves, sandalwood, and fresh cassis berries, this wine has ripe tannins with intense fruit reminiscent of black berries. The wine finishes long and full in the mouth with excellent balance. Excellent with good food and great company!" -David Finlayson (winemaker)" via
hesscollection

Een prachtwijn om mee af te sluiten.

Geen opmerkingen: