zaterdag 4 maart 2006

budgetwijn en drakenkloof

Na zo'n dure wijnweek moet ik weer eventjes op de centjes letten. De uiteindelijke oogst van de wijnweek wat het volgende: Ondertussen heb ik de Organic Merlot van Inglewood al geproefd en de Oorsprong Merlot. De Organic Merlot is erg lekker, hij tintelt nog na op je tong en de Oorsprong is gewoon een goede merlot, zacht, vol en ideaal voor, tijdens en na de maaltijd. Dan iets heel anders, een wijn voor 1,99 bij de c1000. Nocturno: Nog geen 2 euro voor een fles, dat kan niks zijn denk je dan. Toch viel deze wijn alles mee. We dronken hem bij de pasta en verrek! dat was niet eens vies. Qua prijs/kwaliteit verhouding ruim voldoende. Echte studentenslobberwijn om hem maar eens te classificeren. Meer info op specialtybrands.net.
Proefnotitie: "Nocturno Tempranillo Macerated during 8 days, fermentation at 28-30 degrees. Attractive colour, dark cherry red, with hints of mauve. Nose, lively, outstanding berries aromas. Mouth, tannic, flavourful, structured and juicy. To serve between 12° and 14°C, recommended as accompaniment to red meats."

Om nog even naar Zuid-Afrika terug te keren kocht ik een wijn van de Plus: Drakenkloof rooiwyn.
Volgens de fles:
"'n medium sagte rooiwijn met rooibessie geure op die neus wat deurdring op die mond. Serveertemperatuur 14°C tot 16°C."
Medium sagt, gewoon zoet bedoelen ze waarschijnlijk! Wat een laf zoet drankje is dit zeg. Alsof je bramensap met marshmellows zit te drinken. Niet lekker bij het eten en niet lekker om zo te drinken. Links laten liggen en mijden gelijk een zieke eend, kip of kat!

1 opmerking:

Tink zei

Tja, zag ik zomaar dat een werkelijk mens had gereageerd op mijn blog. Een Echt Mensch, in plaats van zo'n enge spam-machine. Dus ik dacht: ik ga de favour even returnen. Helaasch heb ik geen zak verstand van wijnen, dus kan ik weinig inhoudelijk commentaar leveren. Sorry enzo.
Daarom: als je wil promoveren van wijnpadvullen naar wijnWinkelvuller: ze zoeken iemand met liefde voor druivenprut in een slijterij in Bergschenhoek. Mag je helpen met proeverijen enzo.

Dat was mijn meest vakinhoudelijke bijdrage.

Dus tot zover maar weer, voor het niveau m'n laptop uitdruipt.