maandag 9 januari 2006

Rawsons Retreat


Iedere keer als ik de naam lees, zie ik Rawsons Retard staan. Een vreemde visuele handicap in combinatie met te snel lezen zou je denken maarja je hoort ook nog al eens dat je dat ziet wat je wílt zien. Enfin, Penfolds Rawsons Retreat. Een paar weken terug bij de Albert Heijn de tweede fles voor de halve prijs. Keuze uit Merlot en Cabernet Sauvignon of twee maal Chardonnay. Ik ging voor de Cabernet Sauvignon en de Merlot. Tijdens een filmpje met vrienden de Merlot opengetrokken en eens goed geproefd. Dat smaakte wel erg naar Merlot! Fluwelig en zijdezacht, zeer zware smaak maar weinig zuren. Het is bijna een rubyport qua zoetheid! Voor het proefrapport van de makers kijk je op Penfolds.com
Over de naam is het volgende te vinden op hun website:

"The name Rawson's Retreat is an informal reference to the stone cottage built in 1845 by Dr Christopher Rawson Penfold at the famous Magill vineyard in Adelaide, where he, with wife Mary and daughter Georgina, had settled the year before and were to establish the Penfolds winery which still operates today."

Dan de Cabernet Sauvignon, erg lekker bij de kaas en de nootjes die inmiddels zijn gearriveerd. Iets steviger dan de Merlot, een klein zuurtje erbij maar goed verstopt tussen al het zwarte fruit en zelfs hints van chocolade en natuurlijk vanille. Erg lekkere wijnen om zo op een winteravond van te genieten maar volgens het proefrapport ook lekker bij lam, pasta en rundvleesgerechten.

Geen opmerkingen: