dinsdag 3 januari 2006

Oud, nieuw en verder...

Iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst, al weer een beetje bijgekomen van alle alcoholische versnaperingen? Ik heb bijna een tenniselleboog gekregen van het ontkurken van al die flessen drank. Deze kwamen allemaal voorbij: De Carolle Graves 2004, een heerlijk jonge witte wijn, een 'krijgertje' lekker fris en paste goed bij de maaltijd met kip. Ook erg lekker, de champagne tijdens de jaarwisseling. Veuve Amiot brut, sprankelsap voor een studentvriendelijke prijs (8,49 bij de Gall en Gall) Wat dan weer een beetje ondefinieerbaar was, was de Pauillac van Chapelle de Bages (2e wijn van Ch. Haut Bages Libéral). Een bordeaux uit 2000 dus dat zou wel goed moeten zitten. Toch nog wat harder dan verwacht, iets dat de volgende dag, ondanks het contact met zuurstof, aan bleef houden. Misschien nóg wat langer laten liggen.
En uit Spanje, Torrelongares Carinena, de reserva van Torrelongares van de Albert Heijn. Lekkere wijn voor bij de maaltijd of om zo van te genieten. Een blend van Garnacha (Grenache op z'n Spaans) en Tempranillo (Tempranillo is het Spaans voor 'vroeg', volgens wikipedia)

Een pittig wijntje, gemaakt van Tempranillo- en Garnache-druiven uit de nabije omgeving van Zaragoza. Deze wijn smaakt naar donker bosfruit met een tikkeltje kruiden en met een mooie zuurgraad. Een veelzijdig wijntje!
volgens Bistro Apero

Geen opmerkingen: