vrijdag 27 januari 2006

Opening Fiscoop

Gistermiddag was ik bij de opening van Fiscoop. Deze jonge onderneming die helpt bij het invullen van belastingformulieren had voor de bezoekers wat lekkere wijnen neergezet. Als eerste zag ik de Norton Barrel Select, een heerlijke Malbec. Deze valt goed te vergelijken met de Trivento Golden Reserve Malbec (maar dan 2 euro goedkoper). Weer een bewijs dat de firma Norton goeie wijnen maakt! Vol, soepel, rood fruit en aroma's van koffie. Erg lekker voor bij zo'n receptie.
Toen de fles leeg was (er waren nog meer mensen die hem lekker vonden) overgestapt op de chateau Pasquier, een soepele wijn met de smaak van besjes en ander rood fruit. Best aangenaam maar viel een beetje in het niet na die Norton Barrel Select.

Goed.. die was ook snel leeg, overstappen op de witte wijn (een mens moet toch drinken om in leven te blijven)
Daar stond de Honoré Lavigne Bourgogne Haut-Côtes de Nuits.
Een tijdje terug stond in het parool een interessant artikel over Honoré Lavigne, ik was er best benieuwd naar want ik had hem eigenlijk nog nooit gedronken.
Een Appelation Bourgogne Hautes-Cotes de Nuits Contrólée. Lekker droog, fris, fruitig (ananas, perzik), volle smaak en geurde een beetje naar perzik en mango. Volgens de Albert Heijn lekker als "aperitief of lekker bij garnalen, aspergesalade met zalm, salade met kip, beenham, tong, kabeljauw in saus"

Toen die op was zagen we nog zo'n fles staan. Dit was echter de Bourgogne Chardonnay van dezelfde firma, de etiketten verschillen niets van elkaar behalve dan natuurlijk het opschrift.
De wijn verschilde wél maar intussen was er al genoeg wijn ingenomen dat ie alleen het predikaat 'lekker wijntje' kreeg. Al met al een gezellige opening, Martijn en Hans, veel succes met fiscoop!

Geen opmerkingen: