woensdag 5 juli 2006

Sincerely Sauvignon Blanc, Tierra Buena Chardonnay & Malbec Shiraz

Sincerely Sauvignon Blanc, het lijkt wel een Sancerre. Dat is ook precies de bedoeling volgens het achteretiket: "Imitation is the sincerest flattery" Ik vind het prachtig gelukt, wat een klasse! reminiscenties aan de 'Attitude' Loire Sauvignon Blanc kwamen in me op. Toch weer net iets anders, iets zachter dan zijn Franse broertje. Je proeft dat de druiven meer warmte hebben gehad, of wíl ik dit alleen proeven? Enfin: geuren van groene appels stijgen op uit het glas, citrusfruit, zelfs een hint van munt. Ideale zomerwijn, lekker fris uit de koelkast, fles in de wijnkoeler, stoel op het balkon, boek erbij, kijken en luisteren naar de zwaluwen die hoogpiepend achter elkaar aan racen en hopen dat de zomer nog even duurt.


Over de 2003 was de winespectator al flink in zijn nopjes:
"The Wine Spectator Really fine Sauvignon-juicy and vibrant, with lemon, chive, chalk, nettle and mineral notes and a long, lively finish. Strong grassy edge to the finish adds dimension. Drink through 2004." 08/31/03. Score: 90. "
-------------------------


Wat dan weer minder lekker is is deze rosé: Tierra Bvena Malbec Shiraz. Beetje te commercieel, te zoet en vrij zwaar voor een rosé maar dat ligt waarschijnlijk aan de Malbec in combinatie met de Shiraz.

-------------------------
Gelukkig hadden ze ook een rooie Tierra Bvena, die heb ik al eens besproken en die was wel goed. Tegelijkertijd met de rosé ook de witte gekocht, de Chardonnay.


Aardig, niet kwaadaardig maar zachtaardig. Er zit flink wat boom, of eikenhout zo u wilt, in de wijn en toch nog flink wat fruit en aardig wat zuren. Mango ook en ananas, het lijkt wel op een houten fruitmand als ik het zo teruglees maargoed, stevige wijn en lekkerder dan zijn roze zusje.

Geen opmerkingen: