vrijdag 7 april 2006

Tierra Bvena Cabernet Sauvignon 2004, Shiraz Cabernet Sauvignon, Mommessin BrouillyTierra Bvena Cabernet Sauvignon 2004, spreek uit Tierra bUena doch dit geheel terzijde. Das lekker! Bij de Plus gehaald voor ongeveer 5 euro geloof ik, geen geld voor zo iets lekkers. Zacht en slank in het begin maar toch lekkere tannines als de nasmaak zijn werk doet, proeft een beetje naar bittere chocolade die extra pure donkere reep. Lekker om zo van te genieten en dat deden we dus ook.


lekkerwijntje.nl: "De kleur van de wijn houdt het midden tussen granaatrood en robijn. In de neus herkent men noten, tabak en balsemachtige geuren en tevens enig vanille. De wijn is vol smaak, uitgebalanceerd en complex. Lekker bij rood en gegrild wit vlees, bij kazen of als gezellige avondwijn. Serveertemperatuur 16°C tot 18C."
-------------------


En dan nog een waarschuwing voor de volksgezondheid: van het merk? Shiraz een Cabernet Sauvignon uit de stal van de Lidl. Kost bijna niets maar dan heb je ook niks. Wat een ochtendurine zeg... geen woorden meer aan vuil maken maar goed onthouden, als je iemand deze fles ziet pakken 'per ongeluk' uit zijn of haar handen slaan, later zijn ze je er dankbaar voor!

-------------------En wat hebben we daar? Mommessin Brouilly uit 2004. Ah das weer eens lekker zeg, zo'n lekkere Beaujolais. Geen fragiele Fleurie, maar een wat stoerdere Brouilly. Prachtig, fruitig en levendig, krachtig, maar niet lomp. Perfecte lentewijn.Geen opmerkingen: