Vivino

maandag 12 juni 2006

Zon, barbecue en koele wijn

Met het lekkere weer zit heel Nederland aan de barbecue en aan het bier. Dat kan natuurlijk ook anders, een mooi glas witte wijn of een vriendelijke rosé uit de wijnkoeler past ook perfect bij de braadinstalaties op kolen of gas. Zo had ik van het weekend bijvoorbeeld een Torrelongares rosé open getrokken en genuttigd tijdens de barbecue. Frisse fruitige pret uit Spanje waarvan ik de rode varianten al kende. Deze rosé mag er ook wezen. Deze is gemaakt van grenache druiven, of garnacha zoals ze in Spanje zeggen. Heerlijk licht maar niet waterig, lekkere bite en flink wat fruit.


Torrelongares Rosé in een Torres wijnkoeler, ach de eerste vijf letters zijn hetzelfde én ze komen beide uit Spanje.


Lekkerwijntje:

"Deze Spaanse rosado is felroze van kleur, met de geur van framboos, aardbei en donkerrode bessen en een volle smaak.Spaanse 'rosado's' zijn krachtiger en meer uitgesproken van smaak dan roséwijnen uit andere landen. Ze doen het daarom heel goed bij stevige gerechten. Zalmmoot, tonijnsteak of lamscotelketjes van de barbecue: een rosado is ervoor gemaakt. Bij kruidige tapa's, een broodje chorizo of een pittige paela voelt de wijn zich vanzelfsprekend ook helemaal thuis. Serveertemperatuur 12°C. tot 14°C."

Geen opmerkingen: