woensdag 7 juni 2006

Uit de kelder van de duivel: Casillero del Diablo Viognier

Gisteren was het 06-06- '06, een zeer duivelse dag. Wat past daar beter bij dan een wijntje uit de kelder van de duivel?! Casillero del Diablo Viognier, lekkere witte wijn die het goed doet bij een mooie zomermiddag op het balkon.
De viognier druif is relatief nieuw in het 'witte-wijnsegment'. Volgens Nicolaas Klei was in Frankrijk in 1968 nog maar 14 hectare beplant met viognier. Dat is nu anders en ook in de rest van de wereld heeft deze fijne druif voet aan/in de grond gekregen.
De naam ontstond doordat de wijnmaker deze 'special reserve' voor zichzelf wilde bewaren in een apart gedeelte van zijn wijnkelder. Om geïnteresseerden af te schrikken vertelde hij dat in die kelder de duivel woonde.

Te koop bij Albert Heijn en ook leverbaar in diverse smaken rood (syrah, merlot, cabernet sauvignon), rosé en wit.

"Wederom een bijna sensationele smaaksensatie van dit Chileense tophuis Concha Y Toro. Een vette, dikke viogner met lengte, diepte en een ferme afdronk presenteert zich. Abrikozenconfiture zowel in de neus als in de smaak, gelardeerd met een aangename 'vanilliteit', hetgeen ook de chardonnay kenmerkt van dit huis, zoals wellicht bekend. Een hele lichte tintel (2004) maakt het extra spannend en verkwikkend. Het is net weer dat extra's, waarin Chili zo goed in is, dat wordt meegegeven aan deze viognier, die we kennen in een veel bescheidener vorm, uit de Languedoc onder andere. Perfecte aperitiefwijn en lekker koud drinken. Eventueel drinken bij oosterse gerechten en een stukje zoetwatervis met weliswaar stevige saus. Culinair interessante wijn. Serveertemperatuur 8°C. tot 9°C." via lekkerwijntje.nl

Oei, in de Verenigde Staten moeten ze er $14,00 voor betalen, dan is het hier toch goedkoper om eventjes naar de Albert Heijn te lopen en ze mee te nemen als ze in de aanbieding zijn!

2 opmerkingen:

Ed - weblog Wijnerij zei

Inderdaad, de meningen zijn er over verdeeld, maar ik vind deze viognier ook heel mooi !

Ed - Wijnerij

Pinot Blanc zei

Eergisteren nog eens een flesje opengetrokken en die smaakte weer wat kruidiger, zoals een riesling. Ze blijft verrassen die Viogniers, die van de Plus, Cercle de la grappe Viognier, is juist weer veel droger en de Nouaisson Viognier van de Albert Heijn idem dito.
Heerlijke zomerwijn!