Vivino

dinsdag 20 juni 2006

Vinez Shiraz en Vinez Shiraz Rose

Vinez, ecolabel én fairtradekeurmerk, dat is prachtig! En dan ook nog eens twee voor de prijs van één... hier legt iemand grof geld op toe dat kan bijna niet anders... Enfin, eerst maar eens proeven of het wat is. Zo zo, dat is niet verkeerd, vol, stevig en toch echte doordrinkwijn. De rode shiraz lekker stevig, gespierd, klein pepertje en vol fruit. De rosé shiraz is zacht en vriendelijk, blijft lekker even hangen, genietwijn voor deze zomer!

De wijnen zijn afkomstig van de Zuid-Afrikaanse plantage Stellar Organics. Dit bedrijf werkt volgens de voorwaarden van de Stichting Max Havelaar. De wijnboeren van Stellar Organics krijgen een eerlijke prijs voor hun druiven. Met deze 'fair trade' hoopt de Stichting Max Havelaar een bijdrage te kunnen leveren aan een verbeterde positie van boeren en plantagewerkers in ontwikkelingslanden.


Naast het Max Havelaar keurmerk zijn de wijnen ook voorzien van het Eko keurmerk. Bij Stellar Organics worden de druiven met de hand geplukt en op ambachtelijke, biologische wijze verbouwd en gebotteld.


Van Mywinebutler.nl:

"Braai, heet de barbecue in Zuid-Afrika. De mooiste daar was op een heuveltop, vanwaar je in de verte de Tafelberg kon zien. De zon ging onder en kleurde de Tafelberg in oranje, rode, paarse vlam-men. De houtskool gloeide, vonkte af en toe. De kleuren van de wijnen konden we al gauw niet meer onderscheiden, maar zowel rood, rosé als wit was heerlijk. Stevige wijnen die prima passen bij een braai op niveau. Groot inslaan dus, deze biologische feestwijnen van Vinez."

2 opmerkingen:

Tink zei

Neen, nog steeds niet. Dus ik heb van ellende maar een goddelijke Zweed aangerand ;).

Dit heeft alweer niks met wijn te maken, maar ik wist niet waar ik anders moest antwoorden ;).

Pinot Blanc zei

Zozo, een Zweed. Als de Zweedse heren even prachtig zijn als hun vrouwelijke medezweden zit het wel goed ;)

Heeft idd niets met wijn te maken, wijn wordt daar helemaal niet gemaakt en is zelfs stervensduur in Scandinavë.

voor het hele verhaal ga je naar:
http://omdatikhetzeg.blogspot.com