donderdag 9 maart 2006

Leasingham, Santa Rita, Houghton, Dominio FontanaLeasingham Magnus, een krachtpatser uit Australië. Een blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon, lekker stevig en heel vol van smaak. Ergens in 1893 zijn ze daar begonnen met wijnmaken en vandaag de dag doen ze dat nog steeds. Dat doen ze niet onverdienstelijk want elk jaar winnen de wijnen van Leasingham wel ergens een wijnprijs. Deze Shiraz Cabernet Sauvignon zal dat ook nog wel eens doen. Van deze Magnus serie is ook een Riesling.

"Leasingham Magnus
In 1893 four eminent South Australians recognised the potential of the now revered Clare Valley and established Leasingham Wines. Magnus Badger, a solicitor, was one of these enterprising pioneers.
Magnus Shiraz Cabernet Sauvignon

Deep ruby red in colour with brilliant clarity. The nose shows spicy black cherries, lifted plum and earthy tobacco leaf. Black berry fruit concentration with sweet plums on the palate has a hint of coffee mocha and cassis. Enjoy now or cellar for up to 5-10 years." via leasingham-wines.com

-------------------
Een frisse fruitige witte wijn uit Chili. Onderstaand citaat sluit ik me volledig bij aan:
"Smaakstijl droog: Ongedwongen, lichtvoetige, frisse wijnen. De smaak van citrus en appel. Lekker met vrienden, feestjes, een glaasje zomaar of met een stukje kaas, wat noten. Altijd goed en gezellig." via santirita


-------------------


Dan de Houghton Frankland River Shiraz Vintage 2000. Een erfenis uit de Den Toom periode, deze lag al anderhalf jaar te wachten in mijn kelder en was op en top op dronk. Stevige wijn met de smaken van zwarte bessen en zwarte pepers. Bekijk ook de proefnotities op houghton-wines.com.au

-------------------Dan nog twee Albert Heijn wijntjes. Van dezelfde familie; Dominio de Fontana, een Tempranillo en een 'Roble'. Waren een paar weken terug in de aanbieding en dat was goeie slobberwijn voor niet te veel geld.

"Met ruim 140.000 hectare is La Mancha in Centraal Spanje 's werelds grootste kwaliteitswijngebied. Bodegas Fontana heeft zijn wijngaarden in een hoog (750 tot 800 meter), relatief koel deel van de streek, waardoor de druiven langzaam rijpen en veel aroma's vormen. Bodegas Fontana kan met zijn hypermoderne outillage model staan voor veel hedendaagse Spaanse wijnbedrijven. Het bedrijf is een absolute voorloper in La Mancha en kwaliteit staat hoog in het vaandel geschreven. Alle druiven die dit familiebedrijf verwerkt zijn afkomstig van de eigen 500 hectare wijngaard. De Fontal Tempranillo Roble 2000 is gemaakt van tempranillo (85%), aangevuld met gelijke delen cabernet sauvignon, merlot en syrah. De druiven werden ontsteeld en zonder ze te kneuzen gevinifieerd. Vervolgens onderging de jonge wijn malolactische gisting, waarbij het scherpe appelzuur wordt omgezet in het veel mildere melkzuur. De rijping had gedurende 6 maanden plaats op nieuwe, Amerikaans eiken vaten. De wijn heeft een diepe granaatrode kleur, een complexe geur van bosvruchten, zoals veenbessen, en specerijen als kaneel en vanille door de vatrijping. De smaak is warm en rond, stevig maar tegelijk elegant."
- via lekkerwijntje.nl


1 opmerking:

Anoniem zei

Magnus Shiraz Cabernet Sauvignon

For the sheer sake of novelty, I will have to try this if I can find it here.

Gebruikend de vissen van Babel van het Uitzicht Alta om in het Nederlands te vertalen, te excuseren zo gelieve me als onnauwkeurig dit. Voor het zuivere belang van nieuwigheid, zal ik dit moeten proberen als ik het kan hier vinden.