woensdag 22 maart 2006

Vina del Frade, Tanao, Millaman, Cahors en Montepulciana D'Abruzzo

Mooie rode wijn uit Spanje. Deze lijkt eerlijk gezegd wel uit de Bordeaux te komen. Er zitten lekker veel tannines in en ook is de wijn lekker vol. Niet stijf van de alcohol zoals veel nieuwe wereld wijnen maar mooi slank. Tijdje terug gekocht bij de Appie, iets goedkoper dan de Tempranillo van hetzelfde merk maar net zo lekker.

Een uitgebreid artikel over deze wijn is te vinden op perswijn.nl. De homepage zou de volgende moeten zijn: www.habarcelo.es maar daar komt Vina del Frade niet op voor. Het is waarschijnlijk de vina Mayor maar dan onder een ander etiket.
-----------------------------

Nog een wijn van de Appie: Tanao de Casa Lapostolle Chardonnay Semillon Sauvignon blanc. Eentje uit het kistje van de vrienden van de goede wijn en zo te zien een oudje, geheel met nieuw etiket ligt zijn jongere broertje uit 2004 er al naast. Ik had nog de 2001. Beetje oud voor een witte wijn zou je zeggen maar dat viel alles mee. Het is een zachte wijn, wit, soepel maar niet echt uitmuntend. Beetje té zacht, niet echt opwindend en niet fris en sprankelend. Meer het gevoel van een warm voetenbad. Prijs/kwaliteit verhouding is redelijk zoek. Misschien is de 2004 versie lekkerder. Proefverslag in het engels op everywine.co.uk

-----------------------------

Een krijgertje dan: Millaman Estate Chardonnay. Eén uit 2004. Pure Chardonnay. Ook uit Chili, net als de bovenstaande blend. Toch is deze veel lekkerder. Frisser, onstuimiger, vrolijker en wat dies meer zij. Niet veel over kunnen vinden op het wereld wijde web maar wel een verkooppunt: wijnleverancier 't wijnblad. (waar ik het mannetje met de fles vandaan heb ;) )

-----------------------------


Nog een krijgertje: Chateau de Hauterive Cahors. Een klein flesje (0,5 ltr.) met stevige winterwijn. Lekker bij de hollandse stamppot opgedronken en dat was Yummie! Zware wijn met lekkere zuren, niet log en stug maar wel lekker boers en stevig. Mis en Bouteille en chateau.. jaja. Van mister Gort geleerd dat iedere ge-upgrade varkensstal buiten de Bordeaux zich chateau mag noemen en sinds de komst van verrijdbare bottelmachines stelt de term 'Mis en Bouteille' ook geen jutezak meer voor dus die kwaliteiten op het etiket zijn niet veel meer dan loze woorden. Niettegenstaande en desalniettemin erg lekker tijdens deze koude.

-----------------------------

Dan als laatste: Montepulciano D'Abruzzo 1999. Ook gekregen en onder vermelding van: "Kijk maar, 't kan heel lekker zijn maar hij kan ook al over zijn hoogtepunt heen zijn." Dat laatste was geen understatement. Deze wijn hoort meegegeven te worden met de klein-chemisch-afval-auto. Wat een smerige acetonlucht verspreidde deze fles na opening. Troebel bruin wondvocht, daar leek het nog het meest op. Als ik deze fles langer had laten staan was ie uit zichzelf van het balkon gesprongen (3 hoog) Tjonge wat een bagger. Uit pure frustratie maar een biertje opengetrokken...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

leverancier van deze wijn: Wijnkoperij Wielinga te Leeuwarden

Erik B. zei

maar welke wijn is 'deze' wijn? Ik hoop niet die montepulciano d'abruzzo :-)