Vivino

zondag 21 januari 2007

Trimbach, Coteaux d’Enserune, Bordeaux

Het zondagmiddag wijntje is vandaag de laatste fles uit de 'Elzas-buit'. Frisse, soepele, suikervrije en fruitige witte wijn. Rechtstreeks uit de koelkast, even acclimatiseren, inschenken en genieten! Mineralige smaak, een snufje groene appels en meer smaaksensaties die je eigenlijk bij een Sauvignon Blanc zou verwachten. Heerlijk dorstlessend, fijn om zo te drinken of bij kip en vis gerechten.---------------------------

Ook pas gedronken: Domaine de Cibadies - Merlot. Heerlijke zachte, romige Merlot. "De 80 hectare van Domaine de Cibadies liggen op de zuidhelling van Coteaux d’Enserune in de omgeving van Beziers. De kalkhoudende ondergrond geeft deze Merlot een bijzonder fijne geur en smaak." Aldus de website van een slijter, fijne geur en smaak heeft deze wijn zeker. Hij ruikt en smaakt naar rijpe bessen en kersen, zit stevig in z’n alcohol, zo'n 13%, en is heerlijk soepel en romig. De gouden medaille voor de één of andere foire exposition in 2005 maken het geheel af.
Heerlijke allemansvriend met genoeg diepgang om de kenners te imponeren en zacht genoeg om de beginners te vriend te houden.

-----------------------------

Dan nog een blend van Cabernet Sauvignon (55%) - Merlot (35%) - Cabernet Franc (10%). Wijnomschrijving: Fongarant is het paradepaardje van Vignobles Dupy. "Alleen de beste druiven van de aangesloten leden worden gebruikt voor Fongarant" . Het is dus een fijne coöperatieve cave die de druivenrestanten bij elkaar gooit en er nog een commercieel succesje uit probeert te persen.
Je zou zeggen dat de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot, deze wijn een uitermate vriendelijk karakter geven. Helaas, te zuur, stroef enzovoorts. Geen zachte tanninnes in de smaak, een geur van onrijpe rode bessen. Niet echt een succes...De Vrienden Van De Goede Wijn, een wijnclub van Ahold, had deze maand een aanbieding. De aanbieding was een doos voor 35, 45 of 55 euro naar gelang de kwaliteit van de wijn. Ik heb een doos van 35 en 55 euro uitgezocht, schoonpapa wilde ze alle drie. Het uitpakken is ongeveer hetzelfde als het graaien in een grabbelton zonder 'nieten', dikke pret dus! De buit staat hieronder:

Geen opmerkingen: