vrijdag 18 augustus 2006

Anura, Etchart, Turner Road, Peter Lehmann en van Loveren

Zo, de scriptie is ingeleverd, tijd om van mijn vakantie te genieten. Helaas is het mooie weer vertrokken en daarmee ook mijn trek in rosé en gekoelde witte wijn. Gelukkig is de rode wijnvoorraad weer aangevuld en ondertussen heb ik, in afwachting op de goede afloop, al de nodige 'vloeibare poëzie' genuttigd. Dat krijg je ervan als je scriptie onder andere over Hendrik Marsman gaat!

Een grote stevige Cabernet Sauvignon uit de Privé kelder van de firma Anura. Groot, stoer, zwaar en flink wat tannines. Doorkauwwijn, smaakte erg lekker bij een groot stuk gebraden dood beest. Deze wijn zit normaal niet in het assortiment van de Albert Heijn Vrienden van de goede wijn, dat is zijn broer, de Merlot. Hoe deze er dan toch naast kwam? Ik denk een foutje maar hij smaakte erg goed dus ze mogen hem best in het assortiment houden. Vol en vlezig en toch lekker complex. Een Zuid-Afrikaanse aanrader!Ook van de Albert Heijn: Etchart Cabernet Sauvignon uit Argentinië. Simpele 'voor-bij-de-maaltijd-wijn'. Kost ook maar 1/2 ofzo van de prijs van de Anura dus daar mag je hem eigenlijk niet mee verglijken. Toch zeker niet slecht, wijn maken kunnen ze wel daar in Argentinië. Stevig maar niet zo'n doorbijter als bovenstaande wijn (vergelijk ik hem toch...) Ik zie deze wijn er niet bij staan op hun fancy website Op de website van lekkerwijntje.nl issie wel te vinden.

"Een stevige, volle wijn met een kruidige en fruitige geur en de smaak van zwarte bessen en leer. De wijn komt uit de heuvels aan de voet van het Andesgebergte in Noord-West Argentinië. Lekker bij gebraden rundvlees, hazenrug filet, gevogelte en schimmelkaas. Serveertemperatuur 16° C tot 18° C."

Dan weer eens kijken bij de buurman van de appie, de gall&gall. Als eerste de Turner Road Cabernet Zinfandel open gemaakt. Redelijk commerciële wijn met flink wat restsuikers. De smaak van bramen en zwarte bessen komt naar voren. Deze Turner Road heeft niet echt heel veel hout gehad, daardoor blijft ie nogal dun. Wel een prachtig etiket met feloranje vliegend gevogelte (kolibriöide ofzo) erop.


Als tweede Peter Lehmanns Cabernet Sauvignon | Merlot uit Australië. Heerlijk! Deze Peter schijnt trouwens een halfgod te zijn in Australië, misschien dat zijn naam daarom op deze fles staat. De wijn is helder rood en ruikt naar rozenblaadjes. Smaakt naar cassis, bramen en het leer van de Merlot is ook aanwezig. Volle, sappige en soepele wijn die makkelijk wegdrinkt maar waarvan de nasmaak toch een tijdje blijft hangen.

Uit Zuid-Afrika dan de laatste: Van Loveren. Een blend van Cabernet Sauvignon en Shiraz. 's Nachts geoogst volgens het etiket, lekker belangrijk zoals we over dit soort trivialiteiten oordelen... Robijnrode kleur en met het typische 'pepertje' van de Shiraz in de smaak krijgt ie net wat kruidigs en wat complexiteit. Lekker bij geroosterd en gebraden vlees van de barbecue.


Zo dat waren weer wat wijntjes die ik de afgelopen weken heb geproefd, er komen er natuurlijk nog meer maar dat volgende week.

Geen opmerkingen: