woensdag 10 mei 2006

Listel Grenache en Parador Crianza Navarra

Heerlijk weer dus tijd om de koelkast open te trekken en er een rosé uit te halen. Dit krijgertje moest natuurlijk snel op, het kwam al uit 2003 maar door de schroefdop was het nog goed te pruimen.

"Alle natuurlijke condities, nodig voor het verkrijgen van kwaliteitswijnen, zijn hier verenigd – een droge en kalkhoudende zandgrond en een uitgesproken zeeklimaat. Sinds de oprichting in 1883 is het zwaartepunt van de wijngaarden van de Domaines Listel in de streek van Aigues-Mortes gebleven." via domaines listel


Stevige, elegante, lichtrose rosé. Bubbeltjes bij het inschenken. Veel fruitaroma's die duidelijk in de geur en smaak naar voren komen. Afgesloten door een schroefdop dus hij is lekker vers gebleven.


--------------------


Tijdje geleden in de aanbieding bij de plaatselijke Albert Heijn. Erg lekker voor na de rosé, later op de avond. Heeft de smaak van kersen, niet zo heel zwaar maar precies de goede verhouding voor zo'n zwoele zomeravond. Heerlijke zwoele spanjaard, kaarsje erbij, Concert d'Aranjuez opzetten en genieten!

1 opmerking:

Anoniem zei

J'ai appris des choses interessantes grace a vous, et vous m'avez aide a resoudre un probleme, merci.

- Daniel