zondag 4 december 2005

Norton Antivirus

Argentijnse wijnen: en wel van de Bodega Norton (ja dezelfde naam als de antivirus software makers) Een bodega is een wijnkelder, een soort cave maar dan op z'n Spaans. Deze speciale edities, de één uit de erfenis van Den Toom en de ander van de Albert Heijn (vrienden van de goede wijn).

Grootsche wijnen, allebei. Zwaar, bessen, licht kruidig, stevig enzovoorts. Maarrrr... grote vraag, wie is nou de winnaar van deze krachtmeting?!

Ik denk dat het de Privada is. Wat een heerlijk engelendrankje is deze Privada. Dat is inderdaad een wijn die je graag privé houdt, stel je voor dat je vrienden even op bezoek komen voor het stappen en graag een wijntje van je willen om 'in te drinken'. Paarlen voor de zwijnen en aanverwante termen zou je bezigen.

Ook bij lekkerwijntje.nl vinden ze hem erg lekker:

"De topwijn van Norton, 'Privada' is een alles overweldigende wijn van hoog niveau. Samengesteld uit strenge selecties van Malbec (30%), Merlot (30%) en Cabernet Sauvignon (40%) afkomstig van uitsluitend oude wijnstokken tussen 50 en 80 jaar oud van de wijngaarden Perdriel en Agrelo. 12 maanden geëleveerd op Frans eiken (waarvan 3/4 nieuw). Complex en edel. Dit is werkelijk indrukwekkend! Serveertemperatuur 17° C tot 20° C."

Meer over de geschiedenis van Norton is te lezen op:
http://www.activin.nl/bodeganorton.htm

Geen opmerkingen: