Vivino

donderdag 1 december 2005

Niet ge-eikte Chardonnay

High Altitude heeft een chardonnay die ze niet op eikenhout laten rijpen. Nou stelt dat eikenhouten rijpproces ook niet zoveel meer voor tegenwoordig, sommige producenten lazeren gewoon een zwik eikenhoutsnippers door de wijn die in roestvrijstalen of betonnen bakken ligt te rijpen, maar goed de smaak is hetzelfde als wanneer deze wijn in eikenhouten vaten heeft gerijpt. Dat doen ze bij High Altitude dus niet. De Chardonnay krijgt hierdoor een heerlijke frisse smaak, vanille is niet meer te vinden maar des te meer frisse fruitsmaken zoals ananas.
Naast de verukkelijke smaak is de fles zelf ook een pareltje, stylish strak etiket en iets langer en dikker dan een 'bordeaux' fles, kortom een pareltje!




Welke ook erg lekker is: Montana Unoaked Chardonnay, weer zo'n eikloze wijn, gewoon te koop bij de appie op de hoek. Niet vervelend bij visgerechten zoals mosselen (in plaats van altijd maar een pinot blanc) of zalm. Deze montana heeft overigens niets te maken met Tony uit Scarface.

Geen opmerkingen: