donderdag 22 december 2005

Koningin uit de Beaujolais

Fleurie wordt de koningin van de 10 crus genoemd. Waarom dan en welke wordt dan de koning van de 10 crus genoemd? Meer vragen dan antwoorden op roiduvin.nl Deze wijn is erg elegant met een geparfumeerd boeket en is fris en licht. Smaakt een beetje naar framboos. Fleurie is gemaakt van de gamay druif.

"In de veertiende eeuw, heeft een inwoner van het dorpje Gamay, dat vlak bij Saint-Aubin in de Côte d’Or ligt, als overlevende van de kruistochten deze wijnstok als relikwie van het slagveld meegenomen. Al snel wordt de stok op grote schaal aangeplant in de gehele streek. " aldus vanovin.nl
Nou goed, hij is licht en elegant zo u wilt maar framboos? Ik heb, omdat mijn ouders zo'n frambozenstruik in de achtertuin hebben staan, veel frambozen gegeten. Die waren echter veel zachter, zoeter en fluweliger dan de smaak die bij deze fleurie komt kijken. Toch wel heel lekker hoor die koningin! Helaas ook de laatste fles dus met de kerst drink ik: Rust en Vrede. Een machtig mooie wijn uit Stellenbosch (Zuid Afrika)Ook handig op de website van Rust en Vrede, de maat en de naam van iedere fles:
Prettige kerstdagen en geniet met familie, vrienden en drink met mate!

1 opmerking:

Anoniem zei

De absolute koning uit de Beaujolais is voor mij de Cru Moulin-à-Vent.

Waarom ?

Kijk even op mijn weblog:
www.wijnerij.web-log.nl naar de log:
Geproefd zondag 11 december 2005 - 1999 Château Des Jacques – Champ de Cour – Moulin-à-Vent - Domaine Louis Jadot.

Fijne feestdagen gewenst

Ed