dinsdag 17 januari 2012

Wijnvoordeel


- advertorial -

Wijn wordt door een heleboel mensen 'moeilijk' gevonden. Er is niet veel transparantie in de markt, waarom kost de ene fles 2,99 en de andere 49,95? Er zit in beide flessen 75cl. van een rode vloeistof, beide gemaakt van gegist druivensap. Soms komen ze allebei uit hetzelfde land, soms zelfs uit dezelfde streek. Het prijsverschil is lastig te verklaren als je niet goed weet wat je lekker vindt en je geïntimideerd bent door het jargon dat de wijnhandelaar of sommelier staat te verkondigen. 

Als je dan de stoute schoenen aantrekt en de moeite neemt om toch wat meer over wijn te weten te komen, je eigen smaak te leren, door veel te proeven, en die te onthouden, kun je onverwacht op mooie vondsten komen. Bijvoorbeeld een prijsvechter op wijngebied: wijnvoordeel.


Ooit opgericht (1999) in Nederland om te laten zien dat topwijnen niet duur hoeven te zijn en gebruikmakend van internet kwam René Tulner al snel tot een wijnwinkel: wijnvoordeel.nl Daarna volgde een samenwerking met de Baarsma-groep, een grote holding met zo'n 14 onderdelen die allemaal hun eigen marktsegment in wijn hebben. Door de samenwerking met de Baarsma-groep brak wijnvoordeel ook internationaal door en veroverde hij Frankrijk, Engeland, Denemarken en Duitsland. Daar is nu weer een land bijgekomen: België!


Hoe dat ging is tekenend voor de 'ondoorzichtige' wijnmarkt, met name in Frankrijk:


In 2007 werd een succesvolle pilot in Duitsland uitgevoerd en het jaar erna volgde de sprong naar Frankrijk. “Daar waren ze in Frankrijk niet allemaal blij mee, nee,” vertelt international business development manager Jacco Oosterhof. “Nogal wat Franse supermarkten en wijnhandelaren zagen ons als buitenlanders die onder hun duiven gingen schieten. En na drie maanden stonden de Franse fraudeautoriteiten al op de stoep. Die konden niet geloven dat we wijn zó goedkoop konden aanbieden als we deden.” Oosterhof liet de boeken zien, de fraudespeurders vertrokken weer en Wijnvoordeel ontdekte een gat in de markt. “We begonnen in 2008 in Frankrijk en verkochten dat jaar 80.000 flessen wijn. Het jaar erna waren het er al 125.000 en dit jaar rekenen we op zeker 165.000 flessen.”

Als er dan ook nog mooie wijnen verkocht worden zit je als wijnliefhebber helemaal goed. We gaan het zien want er komt een proefdoos deze kant op.


Ik hou jullie op de hoogte!


- wordt vervolgd

8 opmerkingen:

Teroldego zei

Hoi Pinot Noir,

Volledig off-topic maar wellicht interessant. Voor mij buiten budget maar Penfolds Grange 2003 is in de aanbieding bij AH Wijndomein van EUR 199 voor 179. Op dronk: 2013-2043!. Groetjes, de achterbuurman.

http://ahwijndomein.ah.nl/wijn/?product_id=83625&catalog_code=WO&product_filter=categories%3C%7Becommerce_shoc2_2al%7D%2Fcategories%3C%7Becommerce_shoc2_2al_2woal%7D%2Fcategories%3C%7Becommerce_shoc2_2al_2woal_2woalal1572%7D&fh_view=detail

Teroldego zei

Volledig on-topic. Ik heb twee keer bij Wijnvoordeel besteld en beide keren werd keurig en op tijd geleverd. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan kleine voordelen opleveren zoals bijvoorbeeld bij hun recente restantenopruiming. De vaste klanten kregen twee dagen voor publicatie al de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen.

Erik B. zei

Hey achterbuurman,

Check, ook voor mij is de Grange helaas in de categorie 'heb ik er nog steeds niet voor over'.

Ik wacht nog op de proefdoos maar zag vandaag het bericht in mijn mailbox verschijnen dat ie is verzonden, als je mee wilt helpen proeven ben je van harte welkom!

Teroldego zei

Dan houd ik me bij deze van harte aanbevolen om mee te helpen proeven!

Teroldego zei

Mocht je overigens nog op zoek zijn naar dozen Bordeaux voor een 'schappelijk' prijsje:

http://www.wijnvoordeel.nl/index.php?cat=c66&utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20120320_1789&refID=9076

Erik B. zei

Hey Teroldego,

Dankjewel had inderdaad gezien dat er mooie Bordeaux tussen zat! Heb gisteren bij bythegrape.nl een paar mooie restanten Bordeaux op de kop getikt! http://www.bythegrape.com/shop/wijn/lekker-tijdelijk

Teroldego zei

Ziet er goed uit. Chateaux Cantemerle heb ik nog een fles van staan uit 2006 als ik me niet vergis. Vorig jaar al een fles van opengetrokken. Heerlijk! Maar ik ben dan ook nog maar een leek - zeker op Bordeaux gebied. Mits andere prioriteiten nog niet de voorhand krijgen wellicht leuk om eens een kleine proefsessie af te spreken.

Korting Wijnvoordeel zei

Lekkere wijnen koop je inderdaad het best bij Wijnvoordeel met een kortingscode of speciale promotie.. Zo doe ik het toch :)