Eind vorige maand was ik samen met vriendinlief een weekend in Londen. Dat was zeker 14 jaar geleden dat ik daar de toerist uit heb gehangen, destijds was dat met werkweek van de middelbare school. Het leuke aan zo'n ander land is natuurlijk de cultuur maar ook de verschillen in het wijnassortiment. Zo stond er bij de lokale Sainsburry deze Banrock Station, een blend van Chardonnay en Verdelho van £ 9,95 voor £ 4,95. Nou staat de pond ongeveer 1:1 met de euro dus dat is een koopje voor Europeanen.
Een blend van Chardonnay en Verdelho, die laatste is zeker geen native druif uit Australië. We kennen hem vanuit Portugal, daar wordt ie ook wel gouveio genoemd (langs de Douro, Noord Portugal) Nicolaas Klei kon in zijn Tot op de bodem niet achterhalen of deze Australische Verdelho van Banrock Station dezelfde is als de Portugese. Dat er verrassend lekkere wijnen van gemaakt worden is hij met me eens. Want zo'n Chardonnay Verdelho is heerlijk sappig en rond. Het beste van twee druiven: het volle en uitbundige van de Chardonnay en het frisse citroenachtige van de Verdelho. De fles heeft een handige schroefdop, je mag geen kurkentrekkers meer meenemen in het vliegtuig (in de handbagage) dus dat kwam goed uit. Door de schroefdop blijft de wijn lekker fris en fruitig.
Ook draag je bij aan een groenere wereld door het kopen van deze wijn. De wetland in Australië worden mede beschermd met geld dat Banrock Station verdient met de verkoop van zijn wijn.
1 opmerking:
Ik ontdek je net. Leuke wijnblog! Al hersteld van de botbreuken? Groetjes van een collega wijnblogger,
Martine
Een reactie posten