maandag 21 november 2005

Verschillende wijntjes

Even een recapitulatie van afgelopen weken. Weer veel verschillende wijntjes gedronken, bovenstaande is van de Lidl. Ja dat dacht ik ook, dat kan toch zeker niks wezen maar het bordje waarop stond dat zelfs de Consumentenbond vond dat deze wijn een hoog cijfer moest krijgen in hun lijst, gaf deze wijn het voordeel van de twijfel en dus ging ie in het winkelmandje. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Heerlijk volle Merlot uit Chilie, redelijk zwaar en een volle mond met bramen.

Enfin, de volgende: Quinta Generation van Casa Silva ook uit Chili. Heerlijk! Veel voller, steviger enzovoort maar dat mag ook wel want dit is het betere werk van het wijnhuis Casa Silva. Bij Den Toom lag de 'gewone' Cabernet Sauvignon reserve al voor 7,49 dus deze zal wel een keer zo duur zijn. Daar heb je dan bijna 5 flessen van bovenstaande Lidl wijn voor. Maargoed Deze wijn is ook minstens 5 maal zo lekker.


Dan weer een erfenis uit de Den Toom periode: Clos Sensac, een medoc uit het fabuleuze wijnjaar 2000. Dit is de tweede wijn van 'Chateau Tour Prignac' en volgens de toenmalige wijnspecialist minstens houdbaar tot 2007. Dat heeft dit kistje helaas niet gehaald. Best lekker maar ik had hem steviger verwacht. Voor de rest lekkere wijn, fruitig en soepel maar niet zwaar genoeg...
En weer een Chileen: Mont Gras Cabernet Sauvignon Reserve. Weer niets dan lof, een lekker cadeau waar ook nog een chardonnay bij hoorde. Die is nog niet open geweest. Deze smaakte ook weer stevig en vol maar was iets 'harder' dan de Quinta Generation van Casa Silva.
En dan als laatste: Chateau Livran weer een medoc uit 2000. Apart... (een eufemistische benadering om 'vies' te vermijden) De wijn is niet slecht of 'kapot' maar de smaak is wel zo raar, smaakt naar bestrijdingsmiddelen, chemicalieën, kleurstoffen en weet ik veel wat nog meer maar niet naar wijn, helaas...

Geen opmerkingen: