zondag 5 november 2006

Proeverij te Bergen

Vanmiddag ben ik naar de proeverij van Udo Goebel geweest. Het was in Blooming hotel in Bergen. Samen met zwager, schoonzus en vriendin-lief togen we hierheen. Er stonden prachtige Zuid-Afrikaanse wijnen te wachten om geproefd te worden. We werden begroet met een lekker flesje Vonkelwijn, Zuid-Afrikaanse champagne, heerlijk feestelijk vrolijk sap, lekker droog met een bubbeltje.

Daarna stormden we gelijk naar de tafel met wit, en daar proefden we alle aanwezige wijnen (12 stuks). De vriendelijke man achter de tafel vertelde honderd uit over de wijnhuizen, de wijnen en hun makers. Allerlei interessante wetenswaardigheden, anekdotes en trivialiteiten begeleiden de wijnen. Vooral de 'Groot Parys - Chardonnay', met daarin een bos hout waar je u tegen zegt, maakte indruk op mij! Maar ook de eerste wijn: 'New World - Chardonnay' een unwooded chardonnay, was direct een voltreffer.

Daarna eventjes een hapje gegeten en door naar de tafel met rode wijnen. Ook hier weer een scala aan diverse geuren, kleuren en smaken. Van verukkelijk fonkelend rode Pinot Noir, jawel uit Zuid-Afrika, tot en met diep donker rode Pinotage waren vertegenwoordigd. Allemaal anders maar allemaal zeer smakelijk en van zeer hoog niveau. De flesjes die we het lekkerst vonden, 'Grangehurst Nikela' en 'Radford Dale - Shiraz / Viognier', gingen met ons mee!

Niet alle wijntjes die we wilden hebben waren op voorraad, heel begrijpelijk want anders kun je beter met een vrachtwagen vol wijn naar de proeverij komen. We namen dus één mixdoosje mee en de volgende wordt gewoon netjes thuisbezorgd. We hebben een heerlijke middag gehad, Udo bedankt en succes met de zaken!

Meer info op winematters.nl

Geen opmerkingen: