zondag 12 november 2006

Engel, Yalumba, Sepp, Moulin a Vent en Muscadet

Afgelopen week was mijn eerste echte grote mensen-werkweek. Sinds 1 november ben ik aan de slag gegaan bij een heus software bedrijf en dat bevalt uitstekend. Als voorschot op het burgerbestaan ben ik een tijdje geleden samen met vriendinlief mijn wijn wezen halen bij een echte wijnwinkel hier in Rotterdam. Firma Platenburg heet deze grote winkel, het is een waar walhalla voor wijnliefhebbers. Ze hebben een uitgebreid assortiment wijnen en de prijzen variëren van onder de 5 tot boven de 200 euro. Ik kwam een oude bekende tegen: Yalumba - unwooded Chardonnay, de favoriet van 'Proef de nieuwe wereld', de grote proeverij in Noordwijk begin dit jaar.

Samen met de Engel - Pinot Noir hebben we deze aan de schoonouders gegeven. Voor eigen gebruik ging de Sepp Blauer Zweigelt en de Moulin a Vent mee. Nog niet gedronken maar lovende kritieken opgevangen op het wereld wijde web: hier, hier en hier. Sepp Moser is volgens de eerste website dus een broertje van de Lenz Moser die gewoon bij de Appie staat. Die is al lekker dus deze zal ook goed te pruimen zijn. Moulin a Vent is een typische Beaujolais, verfijnd, subtiel, complex en zeer elegant. "This is serious winemaking. Big, rich, overt style with great balance, full of lush and concentrated fruit."

--------------------

Vrijdagavond nog even in een afstervende Konmar geweest, deze ging zaterdagavond dicht en het was een beetje een spookhuis/supermarkt. Er stond nog een Muscadet Sèvre et Maine sur Lie, in de koeling dus die namen we maar mee. Deze mooie droge Loirewijn sloot goed aan bij de avondmaaltijd met vis. Lekker licht en fris met genoeg tannines om overeind te blijven bij het stevig gevulde vispannetje. Meer informatie op de website van Super.


Geen opmerkingen: